Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Παναγία

Χιλιάδες είναι οι πιστοί που έχουν σπεύσει στην Τραπεζούντα του Πόντου για την πρώτη, από το 1923, Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου. Η λειτουργία ξεκίνησε στις 10.00.Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, προσερχόμενος, έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και την επευφημία «Άξιος, Άξιος».Χαιρέτισε πιστούς, ευλόγησε μικρά παιδιά, προσκύνησε αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας Σουμελά και το ιερό Ευαγγέλιο και εισήλθε στο καθολικό της μονής και ενεδύθη την αρχιερατική στολή. Ακολούθως, ο Πατριάρχης μαζί με το μητροπολίτη Δράμας Παύλο και τον εκπρόσωπο του Πατριάρχη Μόσχας, Επίσκοπο Τύχων, εξήλθαν στον αύλιο χώρο της μονής, όπου τελείται η Θεία Λειτουργία. Η λειτουργία τελείται στον αύλειο χώρο της μονής, όπου παρευρίσκονται 600 πιστοί. Γύρω από τη μονή υπάρχουν γιγαντοοθόνες για να μπορούν οι προσκυνητές να παρακολουθήσουν την Θεία Λειτουργία. Οι πύλες της μονής άνοιξαν στις 7.00 και πλήθος ορθοδόξων από την Ελλάδα, τη Ρωσία και άλλα μέρη έχουν πάρει το δρόμο για το χιλιοτραγουδισμένο μοναστήρι. Σε κάποια σημεία του μονοπατιού που οδηγεί στη μονή Πόντιοι με την παραδοσιακή λύρα υποδέχονται με τραγούδια τους προσκυνητές.Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έφθασε το απόγευμα του Σαββάτου στην Τραπεζούντα, αεροπορικώς από την Κωνσταντινούπολη. Μετά την άφιξη του ο κ. Βαρθολομαίος παρακάθισε σε ιφτάρ (δείπνο για τη λήξη της ημερήσιας νηστείας τού μήνα του Ραμαζανιού), το οποίο παρέθεσαν ο μουφτής της Τραπεζούντας και ο Νομάρχης. Η άδεια για την πραγματοποίηση Θείας Λειτουργίας στο μοναστήρι-σύμβολο των Ποντίων δόθηκε τον περασμένο Ιούνιο από την Άγκυρα, σε μία προσπάθεια της Τουρκίας να δείξει ότι σέβεται τις θρησκευτικές ελευθερίες, που είναι ένα από τα βασικά προαπαιτούμενα για την ευρωπαϊκή της προοπτική.
                                         Ιστορικές στιγμές έζησε ο Πόντος
Με τους ήχους της λύρας και με έναν δεσπότη, τον μητροπολίτη Δράμας, να αρχίζει το παμπάλαιο τραγούδι του Πόντου, τερμάτισε η ιστορική Θεία Λειτουργία στο όρος Μελάς, που ορθώνεται πάνω από την Τραπεζούντα και στα σπλάχνα του διατηρεί το Μοναστήρι της Παναγιάς από τον 4ο αιώνα. «Ας είναι η Κυρία του Πόντου εγγυήτρια καλύτερων ημερών». Αυτή η λιτή φράση από το στόμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, από τον προαύλιο χώρο της Μονής της Παναγίας της Σουμελά της Τραπεζούντας, συμπυκνώνει το ιστορικό μήνυμα που εκπέμπει η πρώτη από το 1923 Θεία Λειτουργία που ετελέσθη στο ερημωμένο μοναστήρι. Ο Πατριάρχης ευχαρίστησε αλλά και έστειλε ιδιαίτερο αδελφικό ασπασμό στον Πατριάρχη Μόσχας. Μία κίνηση που υποδηλώνει και την πρόθεση να τονισθεί η ανάγκη για την ενότητα της Ορθοδοξίας αλλά και επισημαίνει την οικουμενικότητα του Πατριαρχικού Θρόνου της Πόλης.Με απόλυτη αίσθηση της μεγάλης διπλωματικής επιτυχίας που κατήγαγε, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος σημείωσε αρκετές φορές την «ιστορικότητα των στιγμών» που συνεπάγεται η τέλεση Θείας Λειτουργίας στην ιστορική Μονή στο όρος Μελά  του Πόντου. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης άρχισε την ομιλία του με τον στίχο του Αγίου Κοσμά του Μελωδού «Πανηγυριζέτωσαν οι θεόφρονες». Επεσήμανε ότι ο λόγος του ιερού υμνογράφου «προσλαμβάνει εφέτος διά τη μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως και τα ανά τον κόσμο τέκνα της νέας διαστάσεις».
Η Παναγία, η οποία συχνά αναφέρεται με το πραγματικό της όνομα Μαρία (Αραμαϊκά, Εβραϊκά: מרים, Μαριάμ) αλλά και ως Παρθένος Μαρία και Θεοτόκος, ήταν Εβραία από τη Ναζαρέτ της Γαλιλαίας, η οποία ήταν η μητέρα του Ιησού Χριστού. Οι Μουσουλμάνοι αναφέρονται στο πρόσωπό της επίσης αποκαλώντας την Παρθένο Μαρία αλλά και χρησιμοποιώντας τον προσδιορισμό Σαϊντά που σημαίνει 'Κυρία'. «Το πανσεβάσμιον και κεχαριτωμένον όνομα της Μαρίας προσφυέστατα και αρμοδιότατα εδόθη εις την αειπάρθενον Θεοτόκον κατά πρόγνωση και βουλή Θεού, παρά του οποίου παρά του οποίου ήταν ορισμένη να γίνει Μητέρα Αυτού. Σημαίνει δε το όνομα Μαρία: Παντοδυναμία, τουτέστιν εκείνη η οποία «ήνωσε» τα δύο άκρα αντικείμενα Θεό και άνθρωπο. Ακόμη σημαίνει Σοφία, η οποία βρήκε τον τρόπο δια να ενώσει δύο φύσεις σε μια υπόσταση, χωρίς να συγχύσει τα ιδιώματα των φύσεων. Και τρίτον σημαίνει Αγαθότης, ήτοι χάρις, η οποία θεοποίησε την ανθρώπινη φύση και ανεβίβασε αυτή υπεράνω των ουρανίων δυνάμεων. Αυτά τα τρία περιέχει το όνομα Μαρία. Δόθηκε διότι έμελλε να υπηρετήσει το μυστήριο της ενσάρκου οικονομίας....» Το όνομα Μαρία παράγεται από το εβραϊκό Αϊός το οποίο δηλοί Κύριος και ερμηνεύεται Κυρία διότι, ως Μήτηρ Θεού κυριεύει και εξουσιάζει ουράνια και επίγεια κτίσματα. Έχει δε την κυριότητα της δυνάμεως επειδή το θεμέλιο της κυριότητος είναι η δύναμις».
Για τους πιστούς εορτάζει η ουράνια μητέρα τους. Αισθανόμενα μπροστά της παιδιά της, αφού ο Χριστός, κατά τον απόστολο Παύλο, μας ονόμασε αδέλφια του. Ανεξάρτητα από την ηθική ποιότητα, τη μορφωτική κατάσταση και την κοινωνική καταξίωση του καθενός, υπάρχει χώρος στην καρδιά του για την Παναγία.

Παναγία σημαίνει ότι είναι πάνω απ' όλους τους αγίους. Κατά τον έξοχο δογματικό θεολόγο....άγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό, εμείς οι ορθόδοξοι μετά την Αγία Τριάδα τιμάμε την Υπεραγία Θεοτόκο, την πάναγνη Παναγία. Ο αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης, Αγιορείτης και μεγάλος θεολόγος άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, λέει πως δεν υπάρχουν λόγοι να υμνήσουμε το άφθαστο μεγαλείο της Θεοτόκου, το ύψος στο οποίο έφθασε η ανθρώπινη φύση. Η Παναγία τιμάται από τους ορθόδοξους και δεν λατρεύεται, όπως μας κατηγορούν οι προτεστάντες, οι οποίοι αγνοούν τη Θεοτόκο. Η Παναγία μάς συνδέει με το πρόσωπο του Υιού της. Είναι η κλίμακα, η γέφυρα, η μεσίτρια, η πρέσβειρα όλου του ανθρωπίνου γένους προς τον Φιλάνθρωπο Θεό. Συνεχώς είναι δεομένη, έχει υψωμένα τα χέρια της για εμάς. Χαίρεται να συνδράμει. Οι παλαιοί Αγιορείτες λένε πως ό,τι ζητήσει η Παναγία από τον Χριστό, της το κάνει. Γι' αυτό ζητούμε συνεχώς τις ακοίμητες πρεσβείες της. Είναι η μητέρα του Θεού και των ανθρώπων. Είναι αλήθεια πως η Παναγία είναι το ιερότερο, σεμνότερο, ωραιότερο, τιμιότερο, καθαρότερο, ταπεινότερο και πιο σιωπηλό γυναικείο πρόσωπο. Είναι όλο αγάπη, καλοσύνη, συμπόνια, συμπάθεια και κατανόηση. Παρακαλεί και δεν προκαλεί, περιμένει και δεν βιάζεται, μιλά με τη σιωπή της, με το παράδειγμά της. Δεν φωνάζει, δεν απειλεί, δεν τρομάζει, δεν πιέζει ποτέ κανένα. Είναι μάνα και καταλαβαίνει, πόνεσε και συμπονά, γνωρίζει να ελπίζει και να μην κουράζει με βίαιες διορθωτικές κινήσεις. Γι' αυτό είναι τόσο τιμημένη και αγαπημένη. Χιλιάδες τα ονόματά της, οι εκκλησίες της, οι εικόνες της. Εικόνες παλαιές και νέες, με χρυσά και ασημένια πουκάμισα, πολλά καντήλια, αφιερώματα και τάματα. Στο Άγιον Όρος, που ωραία ονομάζεται "Περιβόλι της Παναγίας", έχουμε εξήντα θαυματουργές θεομητορικές εικόνες. Όλη η Ελλάδα είναι πλημμυρισμένη από τη χάρη της. Στην Τήνο η Μεγαλόχαρη, στην Πάρο η Εκατοπυλιανή, στον Έβρο ή Κοσμοσώτειρα, στο Βέρμιο η Σουμελά, η Ξενιά στη Μαγνησία, η Εικοσιφοίνισσα στη Δράμα, η Μολυβδοσκέπαστη στην Κόνιτσα, η Ολυμπιώτισσα στην Ελασσόνα, η Σκαφιδιά, η Κρεμαστή και η Βλαχέρνα στην Ηλεία, η Σπηλιά, η Δεμερλιώτισσα, η Κορώνη και η Πελεκητή στα Φαναριοφάρσαλα, η Δεξιά, η Ελεούσα, η Φανερωμένη, η Παναγούδα και η Μηχανιώνα στη Θεσσαλονίκη, η Μεγάλη Παναγία στη Θήβα, η Μεγαλοσπηλιώτισσα και η Μακελλαριά στα Καλάβρυτα, η Τρυπητή στο Αίγιο, η Προυσιώτισσα στο Καρπενήσι, η Μαυριώτισσα στην Καστοριά, η Μυρτιδιώτισσα στα Κύθηρα, η Φανερωμένη στη Λευκάδα, η Μαλεβή και η Έλωνα στην Κυνουρία, η Φανερωμένη στη Σαλαμίνα, η Βουλκανιώτισσα και η Δημιοβίτισσα στην Καλαμάτα, της Αγιάσου στη Μυτιλήνη, η Φανερωμένη στην Ύδρα, η Χρυσολεόντισσα στην Αίγινα, της Αγάθωνος, της Δαμάστας, του Δαδιού και της Αντινίτσας στη Φθιώτιδα, η Φανερωμένη στη Χαλκίδα, η Εικονίστρια στη Σκιάθο και πολλές άλλες.

Ολόκληρη ἡ ζωὴ της Παναγίας ήταν μία διαρκής θεία δοξολογία. Άλλα και ἡ μακάρια κοίμησή της ήταν ένα αντάξιο επισφράγισμα της ζωής της.
Η Άγια ζωὴ της Θεοτόκου, απὸ αυτὴ τη γέννησή της, ειναι συνυφασμένη με θαυμαστὰ γεγονότα και γεμάτη απὸ εξαιρετικὲς ευλογίες. Μόνη αυτή, απ᾿ όλες τις γυναίκες, γεννήθηκε εξ επαγγελίας, δηλαδὴ υστερα απὸ αγγελικὴ πρόρρηση.

Με ευλάβεια και ταπείνωση προσευχόμαστε να μας έχει όλους καλά και να μας προστατεύει.





Βιβλιογραφία
Αγ. Νικοδήμου Αγιορείτου, στην ερμηνεία της ενάτης ωδής της Παρθένου.
Σαράντα Εικόνες της Παναγίας Αρχιμ. Νεκταρίου Ζιόμπολα
Corpus Scriptorum Byzantinae - Γεωργίου Συγκέλλου

4 σχόλια:

  1. Πριν τρία χρόνια ένας μουσουλμάνος παντρεύτηκε μια κοπέλα πλούσια μουσουλμάνα αλλά στείρα. Προσπάθησαν επί σειρά ετών να αποκτήσουν παιδιά και πήγαν σε πολλούς γιατρούς αλλά τίποτα. Οι γονείς του τον προέτρεπαν να παντρευτεί και δεύτερη γυναίκα.Εκείνος στεναχωρημένος πήρε την σύζυγο του να πάνε ταξίδι στη Συρία για να ξεκουραστούν . Στη Συρία ενοικίασε λιμουζίνα με οδηγό ξεναγό για να τους πάει σε όλα τα κοσμικά αξιοθέατα της Συρίας. Ο οδηγός πρόσεξε στο ζευγάρι που ξεναγούσε πόνο και θλίψη. Τους ρώτησε αν έχουν τίποτα και εκείνοι του ανοίχτηκαν λέγοντας του για το πρόβλημα της ατεκνίας τους. Ο μουσουλμάνος οδηγός τουε μίλησε για το Μοναστήρι της Παναγίας Σεϊδανάγιας όπου πολλά άτεκνα ζευγάρια καταφεύγουν. Εκεί λοιπόν, όπως και στην ομώνυμη μονή του Ισραήλ κοντά στο Πατριαρχείο, τους δίνουν από το φυτίλι του καντηλιού της θαυματουργής αυτής εικόνας και το τρώνε και τότε η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ τους δίνει το ποθούμενο κατά την προαίρεση και πίστη τους.Εγώ προσωπικά είδα στην Μονή αρχείο με τα ονόματα όλων αυτών που ευεργέτησε η Παναγία μας. Για να συνεχίσω την διήγηση, ο Σαουδάραβας και η γυναίκα του λένε στον ξεναγό¨"Πήγαινε μας εκεί στην Σεϊδανάγια "τη Δέσποινα των Χριστιανών" κι αν γίνει το ποθούμενο και αποκτήσουμε παιδί θα προσφέρω σε σένα $20.000 και $80.000 για το μοναστήρι. Αφού πήγαν στην μονή και έκαναν ότι έπρεπε, γυρίζοντας στο Ισραήλ η γυναίκα βρέθηκε έγγυος και μετά από μήνες γέννησε ένα πανέμορφο αγοράκι. Θαύμα της Παναγίας μας.Με το που γέννησε η σύζυγος του, ο Σαουδάραβας ήθελε να εκπληρώσει το τάμα του και τηλεφώνησε λοιπόν στον οδηγό να το παραλάβει από το αεροδρόμιο της Δαμασκού. Ο οδηγός πανούργος ειδοποίησε και άλλους 2 φίλους του για να πάνε στο αεροδρόμιο μαζί και να παραλάβουν τον πλούσιο και κατόπιν να τον σκοτώσουν. Με αυτό τον τρόπο θα λάμβαναν όλο το ποσό και θα το μοιράζονταν στα τρια. Πράγματι, τον παρέλαβαν από το αεροδρόμιο. Καθοδόν ο άμοιρος δίχως να γνωρίζει τι θα γινόταν από την χαρά του θα έδινε στους φίλους του οδηγού από $10.000.Αντί όμως αυτοί να τον πάνε στη μονή, τον οδήγησαν στην ερημιά και τον έσφαξαν, πρώτα κόβοντας του το κεφάλι και έπειτα τα υπόλοιπα μέρη του σώματος του σε κομμάτια.Τυφλωμένοι όμως από το πάθος τους από αυτή την εγκληματική τους ενέργεια τον έβαλαν στο πορτ μπαγκαζ του αυτοκινήτου και πήραν μαζί τους τα χρήματα, το ρολόϊ και ότι είχε και ξεκίνησαν για άλλο ερημικό μέρος. Στον εθνικό όμως δρόμο, χάλασε το αμάξι τους και στάθηκαν να δουν τι συνέβαινε. Κάποιος περαστικός τους είδε και έσπευσε να βοηθήσει όμως αυτοί αρνήθηκαν για να μην γίνουν αντιληπτοί.Ο περαστικός όμως οδηγός είδε να στάζει αίμα από το πόρτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου και ειδοποίησε την αστυνομία. Μετά από κάμποση ώρα, φτάνοντας η αστυνομία και βλέποντας το αίμα να στάζει από το πόρτ μπαγκαζ ανοίχτηκε το πορτ μπαγκάζ και τι να δουν; Ο Σαουδάραβας σηκώθηκε και βγήκε έξω ολοζώντανος με αίματα βέβαια και τους είπε: "η Παναγία τελείωσε και τις τελευταίες ραφές του λαιμού μου, εδώ μπροστά, δείχνοντας το καρύδι του λαιμού του, αφού μου έραψε όλο μου το σώμα πρώτα". Ο κακοποιός εγκληματίας ταξιτζής και οι συνεργοί του, τρελάθηκαν και με χειροπαίδες τους οδήγησαν στις ψυχιατρικές φυλακές. Φώναζαν σαν δαιμονισμένοι "...εμείς σε σκοτώσαμε, σε κομματιάσαμε, σου κόψαμε το κεφάλι πώς ζείς; Ο Σαουδάραβας πήρε πιστοποίηση του λαμπρού θαύματος αφού πέρασε από ιατροδικάστές, εμπειρογνώμονες.Τα ράμματα ήταν φανερά και φαινόταν φρεσκοσυναρμολογημένος. Διεκήρρυτε δε και ομολογούσε ότι η Παναγιά μας τον έραψε και τον ανέστησε δυνάμει του Υιού της". Κατόπιν ο ιαθείς τηλεφώνησε σε όλους τους δικούς του και ήλθαν στη Συρία. Πήγαν στο μοναστήρι και εκπλήρωσαν το τάμα τους με το παραπάνω αφού ο Σαουδάραβας αντί να προσφέρει το αρχικό ποσό των $80.000 που χε τάξει έδωσε 800.000 δολάρια. Ο ίδιος αφηγείται το γεγονός με συγκίνηση και πλέον είναι ορθόδοξος Χριστιανός. Το θαύμα αυτό συγκλόνισε τον αραβικό κόσμο. Όμως τα θαύματα της Παναγιάς Σεϊδανάγιας είναι αμέτρητα. Η χάρη της να μας συνοδεύει στους χαλεπούς αυτούς καιρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πριν τρία χρόνια ένας μουσουλμάνος παντρεύτηκε μια κοπέλα πλούσια μουσουλμάνα αλλά στείρα. Προσπάθησαν επί σειρά ετών να αποκτήσουν παιδιά και πήγαν σε πολλούς γιατρούς αλλά τίποτα. Οι γονείς του τον προέτρεπαν να παντρευτεί και δεύτερη γυναίκα.Eκείνος στεναχωρημένος πήρε την σύζυγο του να πάνε ταξίδι αναψυχής στη Συρία για να ξεκουραστούν και να ξεχάσουν λίγο. Στη Συρία ενοικίασε λιμουζίνα με οδηγό ξεναγό για να τους πάει σε όλα τα κοσμικά αξιοθέατα της Συρίας. Ο οδηγός πρόσεξε στο ζευγάρι που ξεναγούσε πόνο και θλίψη. Τους ρώτησε αν έχουν τίποτα και εκείνοι του ανοίχτηκαν λέγοντας του για το πρόβλημα της ατεκνίας τους. Ο μουσουλμάνος οδηγός τουε μίλησε για το Μοναστήρι της Παναγίας Σεϊδανάγιας όπου πολλά άτεκνα ζευγάρια καταφεύγουν. Εκεί λοιπόν, όπως και στην ομώνυμη μονή του Ισραήλ κοντά στο Πατριαρχείο, τους δίνουν από το φυτίλι του καντηλιού της θαυματουργής αυτής εικόνας και το τρώνε και τότε η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ τους δίνει το ποθούμενο κατά την προαίρεση και πίστη τους.Εγώ προσωπικά είδα στην Μονή αρχείο με τα ονόματα όλων αυτών που ευεργέτησε η Παναγία μας. Για να συνεχίσω την διήγηση, ο Σαουδάραβας και η γυναίκα του λένε στον ξεναγό¨"Πήγαινε μας εκεί στην Σεϊδανάγια "τη Δέσποινα των Χριστιανών" κι αν γίνει το ποθούμενο και αποκτήσουμε παιδί θα προσφέρω σε σένα $20.000 και $80.000 για το μοναστήρι. Αφού πήγαν στην μονή και έκαναν ότι έπρεπε, γυρίζοντας στο Ισραήλ η γυναίκα βρέθηκε έγγυος και μετά από μήνες γέννησε ένα πανέμορφο αγοράκι. Θαύμα της Παναγίας μας.όταν γέννησε η σύζυγος του, ο Σαουδάραβας ήθελε να εκπληρώσει το τάμα του και τηλεφώνησε λοιπόν στον οδηγό να το παραλάβει από το αεροδρόμιο της Δαμασκού. Ο οδηγός πανούργος ειδοποίησε και άλλους 2 φίλους του για να πάνε στο αεροδρόμιο μαζί και να παραλάβουν τον πλούσιο και κατόπιν να τον σκοτώσουν. Με αυτό τον τρόπο θα λάμβαναν όλο το ποσό και θα το μοιράζονταν στα τρια. Πράγματι, τον παρέλαβαν από το αεροδρόμιο. Καθοδόν ο άμοιρος δίχως να γνωρίζει τι θα γινόταν από την χαρά του θα έδινε στους φίλους του οδηγού από $10.000.Αντί όμως αυτοί να τον πάνε στη μονή, τον οδήγησαν στην ερημιά και τον έσφαξαν, πρώτα κόβοντας του το κεφάλι και έπειτα τα υπόλοιπα μέρη του σώματος του σε κομμάτια.Τυφλωμένοι όμως από το πάθος τους από αυτή την εγκληματική τους ενέργεια τον έβαλαν στο πορτ μπαγκαζ του αυτοκινήτου και πήραν μαζί τους τα χρήματα, το ρολόϊ και ότι είχε και ξεκίνησαν για άλλο ερημικό μέρος. Στον εθνικό όμως δρόμο, χάλασε το αμάξι τους και στάθηκαν να δουν τι συνέβαινε. Κάποιος περαστικός τους είδε και έσπευσε να βοηθήσει όμως αυτοί αρνήθηκαν για να μην γίνουν αντιληπτοί.Ο περαστικός όμως οδηγός είδε να στάζει αίμα από το πόρτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου και ειδοποίησε την αστυνομία. Μετά από κάμποση ώρα, φτάνοντας η αστυνομία και βλέποντας το αίμα να στάζει από το πόρτ μπαγκαζ ανοίχτηκε το πορτ μπαγκάζ και τι να δουν; Ο Σαουδάραβας σηκώθηκε και βγήκε έξω ολοζώντανος με αίματα βέβαια και τους είπε: "η Παναγία τελείωσε και τις τελευταίες ραφές του λαιμού μου, εδώ μπροστά, δείχνοντας το καρύδι του λαιμού του, αφού μου έραψε όλο μου το σώμα πρώτα". Ο κακοποιός εγκληματίας ταξιτζής και οι συνεργοί του, τρελάθηκαν και με χειροπαίδες τους οδήγησαν στις ψυχιατρικές φυλακές. Φώναζαν σαν δαιμονισμένοι "...εμείς σε σκοτώσαμε, σε κομματιάσαμε, σου κόψαμε το κεφάλι πώς ζείς; Ο Σαουδάραβας πήρε πιστοποίηση του λαμπρού θαύματος αφού πέρασε από ιατροδικάστές, εμπειρογνώμονες.Τα ράμματα ήταν φανερά και φαινόταν φρεσκοσυναρμολογημένος. Διεκήρρυτε δε και ομολογούσε ότι η Παναγιά μας τον έραψε και τον ανέστησε δυνάμει του Υιού της". Κατόπιν ο ιαθείς τηλεφώνησε σε όλους τους δικούς του και ήλθαν στη Συρία. Πήγαν στο μοναστήρι και εκπλήρωσαν το τάμα τους με το παραπάνω αφού ο Σαουδάραβας αντί να προσφέρει το αρχικό ποσό των $80.000 που χε τάξει έδωσε 800.000 δολάρια. Ο ίδιος αφηγείται το γεγονός με συγκίνηση και πλέον είναι ορθόδοξος Χριστιανός. Το θαύμα αυτό συγκλόνισε τον αραβικό κόσμο. Όμως τα θαύματα της Παναγιάς Σεϊδανάγιας είναι αμέτρητα. Η χάρη της να μας συνοδεύει στους χαλεπούς αυτούς καιρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πριν τρία χρόνια ένας μουσουλμάνος παντρεύτηκε μια κοπέλα πλούσια μουσουλμάνα αλλά στείρα. Προσπάθησαν επί σειρά ετών να αποκτήσουν παιδιά και πήγαν σε πολλούς γιατρούς αλλά τίποτα. Οι γονείς του τον προέτρεπαν να παντρευτεί και δεύτερη γυναίκα.Eκείνος στεναχωρημένος πήρε την σύζυγο του να πάνε ταξίδι αναψυχής στη Συρία για να ξεκουραστούν και να ξεχάσουν λίγο. Στη Συρία ενοικίασε λιμουζίνα με οδηγό ξεναγό για να τους πάει σε όλα τα κοσμικά αξιοθέατα της Συρίας. Ο οδηγός πρόσεξε στο ζευγάρι που ξεναγούσε πόνο και θλίψη. Τους ρώτησε αν έχουν τίποτα και εκείνοι του ανοίχτηκαν λέγοντας του για το πρόβλημα της ατεκνίας τους. Ο μουσουλμάνος οδηγός τουε μίλησε για το Μοναστήρι της Παναγίας Σεϊδανάγιας όπου πολλά άτεκνα ζευγάρια καταφεύγουν. Εκεί λοιπόν, όπως και στην ομώνυμη μονή του Ισραήλ κοντά στο Πατριαρχείο, τους δίνουν από το φυτίλι του καντηλιού της θαυματουργής αυτής εικόνας και το τρώνε και τότε η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ τους δίνει το ποθούμενο κατά την προαίρεση και πίστη τους.Εγώ προσωπικά είδα στην Μονή αρχείο με τα ονόματα όλων αυτών που ευεργέτησε η Παναγία μας. Για να συνεχίσω την διήγηση, ο Σαουδάραβας και η γυναίκα του λένε στον ξεναγό¨"Πήγαινε μας εκεί στην Σεϊδανάγια "τη Δέσποινα των Χριστιανών" κι αν γίνει το ποθούμενο και αποκτήσουμε παιδί θα προσφέρω σε σένα $20.000 και $80.000 για το μοναστήρι. Αφού πήγαν στην μονή και έκαναν ότι έπρεπε, γυρίζοντας στο Ισραήλ η γυναίκα βρέθηκε έγγυος και μετά από μήνες γέννησε ένα πανέμορφο αγοράκι. Θαύμα της Παναγίας μας.όταν γέννησε η σύζυγος του, ο Σαουδάραβας ήθελε να εκπληρώσει το τάμα του και τηλεφώνησε λοιπόν στον οδηγό να το παραλάβει από το αεροδρόμιο της Δαμασκού. Ο οδηγός πανούργος ειδοποίησε και άλλους 2 φίλους του για να πάνε στο αεροδρόμιο μαζί και να παραλάβουν τον πλούσιο και κατόπιν να τον σκοτώσουν. Με αυτό τον τρόπο θα λάμβαναν όλο το ποσό και θα το μοιράζονταν στα τρια. Πράγματι, τον παρέλαβαν από το αεροδρόμιο. Καθοδόν ο άμοιρος δίχως να γνωρίζει τι θα γινόταν από την χαρά του θα έδινε στους φίλους του οδηγού από $10.000.Αντί όμως αυτοί να τον πάνε στη μονή, τον οδήγησαν στην ερημιά και τον έσφαξαν, πρώτα κόβοντας του το κεφάλι και έπειτα τα υπόλοιπα μέρη του σώματος του σε κομμάτια.Τυφλωμένοι όμως από το πάθος τους από αυτή την εγκληματική τους ενέργεια τον έβαλαν στο πορτ μπαγκαζ του αυτοκινήτου και πήραν μαζί τους τα χρήματα, το ρολόϊ και ότι είχε και ξεκίνησαν για άλλο ερημικό μέρος. Στον εθνικό όμως δρόμο, χάλασε το αμάξι τους και στάθηκαν να δουν τι συνέβαινε. Κάποιος περαστικός τους είδε και έσπευσε να βοηθήσει όμως αυτοί αρνήθηκαν για να μην γίνουν αντιληπτοί.Ο περαστικός όμως οδηγός είδε να στάζει αίμα από το πόρτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου και ειδοποίησε την αστυνομία. Μετά από κάμποση ώρα, φτάνοντας η αστυνομία και βλέποντας το αίμα να στάζει από το πόρτ μπαγκαζ ανοίχτηκε το πορτ μπαγκάζ και τι να δουν; Ο Σαουδάραβας σηκώθηκε και βγήκε έξω ολοζώντανος με αίματα βέβαια και τους είπε: "η Παναγία τελείωσε και τις τελευταίες ραφές του λαιμού μου, εδώ μπροστά, δείχνοντας το καρύδι του λαιμού του, αφού μου έραψε όλο μου το σώμα πρώτα". Ο κακοποιός εγκληματίας ταξιτζής και οι συνεργοί του, τρελάθηκαν και με χειροπαίδες τους οδήγησαν στις ψυχιατρικές φυλακές. Φώναζαν σαν δαιμονισμένοι "...εμείς σε σκοτώσαμε, σε κομματιάσαμε, σου κόψαμε το κεφάλι πώς ζείς; Ο Σαουδάραβας πήρε πιστοποίηση του λαμπρού θαύματος αφού πέρασε από ιατροδικάστές, εμπειρογνώμονες.Τα ράμματα ήταν φανερά και φαινόταν φρεσκοσυναρμολογημένος. Διεκήρρυτε δε και ομολογούσε ότι η Παναγιά μας τον έραψε και τον ανέστησε δυνάμει του Υιού της". Κατόπιν ο ιαθείς τηλεφώνησε σε όλους τους δικούς του και ήλθαν στη Συρία. Πήγαν στο μοναστήρι και εκπλήρωσαν το τάμα τους με το παραπάνω αφού ο Σαουδάραβας αντί να προσφέρει το αρχικό ποσό των $80.000 που χε τάξει έδωσε 800.000 δολάρια. Ο ίδιος αφηγείται το γεγονός με συγκίνηση και πλέον είναι ορθόδοξος Χριστιανός. Το θαύμα αυτό συγκλόνισε τον αραβικό κόσμο. Όμως τα θαύματα της Παναγιάς Σεϊδανάγιας είναι αμέτρητα. Η χάρη της να μας συνοδεύει στους χαλεπούς αυτούς καιρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πριν τρία χρόνια ένας μουσουλμάνος παντρεύτηκε μια κοπέλα πλούσια μουσουλμάνα αλλά στείρα. Προσπάθησαν επί σειρά ετών να αποκτήσουν παιδιά και πήγαν σε πολλούς γιατρούς αλλά τίποτα. Οι γονείς του τον προέτρεπαν να παντρευτεί και δεύτερη γυναίκα.Eκείνος στεναχωρημένος πήρε την σύζυγο του να πάνε ταξίδι αναψυχής στη Συρία για να ξεκουραστούν και να ξεχάσουν λίγο. Στη Συρία ενοικίασε λιμουζίνα με οδηγό ξεναγό για να τους πάει σε όλα τα κοσμικά αξιοθέατα της Συρίας. Ο οδηγός πρόσεξε στο ζευγάρι που ξεναγούσε πόνο και θλίψη. Τους ρώτησε αν έχουν τίποτα και εκείνοι του ανοίχτηκαν λέγοντας του για το πρόβλημα της ατεκνίας τους. Ο μουσουλμάνος οδηγός τουε μίλησε για το Μοναστήρι της Παναγίας Σεϊδανάγιας όπου πολλά άτεκνα ζευγάρια καταφεύγουν. Εκεί λοιπόν, όπως και στην ομώνυμη μονή του Ισραήλ κοντά στο Πατριαρχείο, τους δίνουν από το φυτίλι του καντηλιού της θαυματουργής αυτής εικόνας και το τρώνε και τότε η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ τους δίνει το ποθούμενο κατά την προαίρεση και πίστη τους.Εγώ προσωπικά είδα στην Μονή αρχείο με τα ονόματα όλων αυτών που ευεργέτησε η Παναγία μας. Για να συνεχίσω την διήγηση, ο Σαουδάραβας και η γυναίκα του λένε στον ξεναγό¨"Πήγαινε μας εκεί στην Σεϊδανάγια "τη Δέσποινα των Χριστιανών" κι αν γίνει το ποθούμενο και αποκτήσουμε παιδί θα προσφέρω σε σένα $20.000 και $80.000 για το μοναστήρι. Αφού πήγαν στην μονή και έκαναν ότι έπρεπε, γυρίζοντας στο Ισραήλ η γυναίκα βρέθηκε έγγυος και μετά από μήνες γέννησε ένα πανέμορφο αγοράκι. Θαύμα της Παναγίας μας.όταν γέννησε η σύζυγος του, ο Σαουδάραβας ήθελε να εκπληρώσει το τάμα του και τηλεφώνησε λοιπόν στον οδηγό να το παραλάβει από το αεροδρόμιο της Δαμασκού. Ο οδηγός πανούργος ειδοποίησε και άλλους 2 φίλους του για να πάνε στο αεροδρόμιο μαζί και να παραλάβουν τον πλούσιο και κατόπιν να τον σκοτώσουν. Με αυτό τον τρόπο θα λάμβαναν όλο το ποσό και θα το μοιράζονταν στα τρια. Πράγματι, τον παρέλαβαν από το αεροδρόμιο. Καθοδόν ο άμοιρος δίχως να γνωρίζει τι θα γινόταν από την χαρά του θα έδινε στους φίλους του οδηγού από $10.000.Αντί όμως αυτοί να τον πάνε στη μονή, τον οδήγησαν στην ερημιά και τον έσφαξαν, πρώτα κόβοντας του το κεφάλι και έπειτα τα υπόλοιπα μέρη του σώματος του σε κομμάτια.Τυφλωμένοι όμως από το πάθος τους από αυτή την εγκληματική τους ενέργεια τον έβαλαν στο πορτ μπαγκαζ του αυτοκινήτου και πήραν μαζί τους τα χρήματα, το ρολόϊ και ότι είχε και ξεκίνησαν για άλλο ερημικό μέρος. Στον εθνικό όμως δρόμο, χάλασε το αμάξι τους και στάθηκαν να δουν τι συνέβαινε. Κάποιος περαστικός τους είδε και έσπευσε να βοηθήσει όμως αυτοί αρνήθηκαν για να μην γίνουν αντιληπτοί.Ο περαστικός όμως οδηγός είδε να στάζει αίμα από το πόρτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου και ειδοποίησε την αστυνομία. Μετά από κάμποση ώρα, φτάνοντας η αστυνομία και βλέποντας το αίμα να στάζει από το πόρτ μπαγκαζ ανοίχτηκε το πορτ μπαγκάζ και τι να δουν; Ο Σαουδάραβας σηκώθηκε και βγήκε έξω ολοζώντανος με αίματα βέβαια και τους είπε: "η Παναγία τελείωσε και τις τελευταίες ραφές του λαιμού μου, εδώ μπροστά, δείχνοντας το καρύδι του λαιμού του, αφού μου έραψε όλο μου το σώμα πρώτα". Ο κακοποιός εγκληματίας ταξιτζής και οι συνεργοί του, τρελάθηκαν και με χειροπαίδες τους οδήγησαν στις ψυχιατρικές φυλακές. Φώναζαν σαν δαιμονισμένοι "...εμείς σε σκοτώσαμε, σε κομματιάσαμε, σου κόψαμε το κεφάλι πώς ζείς; Ο Σαουδάραβας πήρε πιστοποίηση του λαμπρού θαύματος αφού πέρασε από ιατροδικάστές, εμπειρογνώμονες.Τα ράμματα ήταν φανερά και φαινόταν φρεσκοσυναρμολογημένος. Διεκήρρυτε δε και ομολογούσε ότι η Παναγιά μας τον έραψε και τον ανέστησε δυνάμει του Υιού της". Κατόπιν ο ιαθείς τηλεφώνησε σε όλους τους δικούς του και ήλθαν στη Συρία. Πήγαν στο μοναστήρι και εκπλήρωσαν το τάμα τους με το παραπάνω αφού ο Σαουδάραβας αντί να προσφέρει το αρχικό ποσό των $80.000 που χε τάξει έδωσε 800.000 δολάρια. Ο ίδιος αφηγείται το γεγονός με συγκίνηση και πλέον είναι ορθόδοξος Χριστιανός. Το θαύμα αυτό συγκλόνισε τον αραβικό κόσμο. Όμως τα θαύματα της Παναγιάς Σεϊδανάγιας είναι αμέτρητα. Η χάρη της να μας συνοδεύει στους χαλεπούς αυτούς καιρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή